Lukijat

sunnuntai 28. elokuuta 2016

Aika vierähtää eteenpäin

Niin se aika menee vain eteenpäin, ollaan Nikon kanssa käännetty uusi sivu elämässä. Minä aloitin opiskelut ammattiopiston aikuispuolella, myynnin ammattitutkintoa ja Niko on mennyt ensimmäistä kertaa päivähoitoon. 
Niko on tykännyt päivähoidosta, aina ei tietenkään halua sinne jäädä, mutta kyllä sitten pienen suostuttelun jälkeen Niko kuitenkin jää sinne nätisti leikkimään.
Niko sai jo heti ensimmäisenä päivänä kavereita ja tytöt ovat tykänneet Nikosta.
Niko on yllättävän hyvin ottanut ison muutoksen vastaan, vaikkakin itse alussa epäilin kuinka tulee käymään, kun Niko ei ole ollut muualla kuin isovanhemmilla hoidossa, mutta toisin kävi. 
Niko oli jopa viime viikonloppuna mummilassa yökylässä, miehen kanssa ajateltiin, että näinköhän tulee koti-ikävä, mutta ei tullut hetkittäin Niko vain kyseli, että "milloin äiti ja isi tulee hakemaan?", muuta ei oikeastaan kysellyt. 
Kun veimme Nikon mummilaan perjantaina, hyvä jos kerkesimme Janin kanssa juoda kahvit loppuun, kun Niko jo huusi meille "äiti ja isi menkää pois!" ja "lähtekää jo!", siinä vaiheessa ei muu auttanut kun juoda kahvit pois ja lähteä.
Mummi kertoi, että Niko oli ollut todella kiltti ja reipas, nukkumaan käyminen oli ollut helppoa. 
Nikokaan ei nuku enään missään vauvasängyssä, vaan Niko nukkuu jo isojen poikien sängyssä, vaikkakin välillä herra tulee hiljaa hiipien äidin ja isin viereen nukkumaan, kun pelottaa, mutta sopu sijaa antaa.
Niko on alkanut puhua erittäin paljon, paine konsonantteja tulee kyllä ja puhe on suurimmaksi osaksi erittäin selkeää, jossain tilanteissa pitää pyytää toistamaan, että itse saa selvää, mutta muuten herra puhuu kuin papupata. 
Meillä on tulossa syyskuussa reissu helsinkiin Husuken 3v. kontrolliin ja minua itseäni jännittää enemmän kuin mitään muuta, mutta hyvä että kontrolli on tulossa niin saa vähän selvää Nikon tilanteeseen. 
Nikosta on muutenkin kasvanut iso oma toiminen poika, vaikkakin ei vielä tarvitsisi olla niin omatoiminen (äidin oma pieni kulta :D) hän haluaa itse viedä lautaset pois ruokapöydästä ja kaataa ylimääräset maidot pois mukista.

Tässä kaikki taas tälläkertaa!

-Jonna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti